Viime viikolla leivoimme pikkuleipiä. Tai pipareita niistä melkein tuli :) Niistä piti tulla vaaleita mutta taikinaan laitettiin vahingossa tummaa siirappia vaalean sijaan. Myös sokeri on ruskeaa, ei valkoista. Tämä ohje onkin siitä hyvä, että sokerien, siirappien ja mausteiden laadulla pystyy valmiiseen tuotokseen vaikuttaa paljon. Taikina on varmaan paras mitä itselläni on lasten kanssa leivottavaksi. On tosi helppo kaulita ja leipoa.

IMG_1824-normal.jpg

200 gr voita 

2,5 dl sokeria

1,5 dl siirappia

2 kananmunaa

1 litra vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 rkl kaardemummaa

1 rkl kanelia

1 rkl vaniljasokeria

- paloittele pehmeä voi kulhoon, lisää sokeri

- kuumenna siirappi kiehuvaksi ja lisää voin sekaan, sekoita tasaiseksi ja lisää kananmunat 

- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muiden ainesten joukkoon. Sekoita ensin lastalla ja lopuksi käsin.

- tee taikinasta "kasa" ja kääri muovikelmuun, laita jääkaappiin tekeytymään yön yli

- leivotut pikkuleivät paistetaan 200asteessa noin 4 minuuttia

 

IMG_1819-normal.jpg

Ei vielä joulumuotteja, vaikka niitä kyseltiinkin :)

IMG_1817-normal.jpg

IMG_1822-normal.jpg

IMG_1818-normal.jpg

IMG_1821-normal.jpg

IMG_1820-normal.jpg