Kaupunkimme päivähoidon aihealueena on tänä vuonna Luonto. Oman tiimimme kanssa valitsimme ala-alueeksi Havainnoinnin luonnossa.

Maanantaina askartelimme lasten kanssa kiikarit, joita aiomme luontoa tutkiessamme käyttää. Kiikareiden päämateriaali on aina niin suosittu wc-paperihylsy :) Ne maalattiin sormivärein ja liimattiin yhteen. Seuraavaksi oli vuorossa aivan huippuhienoksi jutuksi noussut villalangan pyöritys, eli minä pyöritän paria lankaa tänne päin ja lapsi pyörittää lankaa toisesta päästä tuonne päin. Lopputuloksena kauniin kirjava kaulanauha kiikareille. Ainoa murhetekijä tuossa oli se, että sitä ei saanut viedä heti kotiin.

Eilen sitten otimme kiikarimme ja tyhjät pienet muovipussit ja lähdimme metsään. Aina, joka kerta metsässä tulee niin iloiseksi, kun seuraa neljää pientä kipittäjää säntäämässä tuon varvun luota tuonne kiven luo ja sieltä nenä maassa seuraavien oksien luokse. Kaikki on joka kertaa kuin uutta ja aina jaksetaan innostua niistä havunneulasistakin uudella tapaa. Pieni puolitoistavuotiaskin taapersi suu hymyssä höpöttäen puiden yli. Välillä piti vaan päästä syliin, kun on se liikkuminen vielä vähän hankalaa metsämaastossa. Eilen meitä kyllä onnisti monin tavoin. Ensinnäkin näimme todella upeita hämähäkinseittejä! Niitä ihasteltiin pitkän aikaa. Ja kun yhden seitin takaa ilmestyi pieni, ruskea sammakko niin ilo oli taattu. Myöskin kärpässieniä ihastelimme, niitä on nyt todella paljon ja todella isoja. Vaikka onkin myrkyllinen eikä niihin voi koskea, ihastella ja tutkailla voi. Palatessamme takaisin hoitoon, jokaisella oli pussit täynnä metsän aarteita -heiniä, oksia, varpuja, sammalta, kiviä, lehtiä. Näistä on tarkoitus askarrella oikein taideteos. Vau!

Tänään teimme toiseen metsään retken. Metsäpläntti ei ole edes kunnon metsä vaan sellainen pieni alue vaan. Mutta jostain syystä sinne aina halutaaan, kun siellä on kuulemma niin kivaa. Ja onhan siellä yhdessä nurkassa meidän oma viidakkokin! Heinä ja varvut ovat niin pitkiä, että niiden keskellä pitää oikein tarpoa käsiä käyttäen. Sieltä keräsimmekin purkillisen kiviä ja toisen purkillisen käpyjä tuohon tulevaan taideteokseen, mihin eilenkin jo tarvikkeita keräsimme.

Huomenna on kerhopäivä, eli ei askarrella mutta ensi viikolla!