Kyllä jouluun on lyhyt aika! Meillä oli kerhossamme joulujuhlat perhepäivähoidon väen kesken, tänä vuonna juhla vietettiin ilman lasten vanhempia. Juhla oli kerhotilassamme, eli nuorisotilassa, joten aloitimme juhlan koristelemalla salin jouluiseksi. Kun tunnelma oli jouluinen, vilistivät kaikki pikkutontut ja isotkin tontut piiriin ja jouluesityksemme sai alkaa. Joululauluja, joululoruja, joululeikkejä, mukana myös muutama talvinen leikki. Leikkien ja laulujen jälkeen oli vuorossa pipareiden ja mehun nauttiminen. Juuri, kun viimeisetkin muruset oli pyyhitty suupielistä, ovelta kuului koputusta ja joulupukkihan sieltä saapui ison, punaisen pussin kera. Lapset saivat punaiset pussit, joista löytyi nalle-lompakko, puinen keppitonttu, punainen jouluomena sekä rusinapaketti. Esimiehemmekin osallistui juhlaamme ja hänellekin pussista löytyi iso paketti. Lopuksi vielä pieni hetki leikkiä, sitten pukemaan ja hoitopaikkoja kohti.

 

 

Joulukalenterimmekin on luonnollisesti saanut uusia juttuja. Tiistaina pusseista ilmestyi välineet lipputankoon ja Suomen lippuun. Tankona puinen keppi, joka maalattiin valkoiseksi sormivärillä. Lippuna paksu kartonki, johon jokainen värittivät Suomen lipun. Sitten vain lippu kiinni tankoon ja tanko kiinni Tonttulan piha -kartonkiin.

 

 

Keskiviikkona oli vuorossa joulukuusi. Vihreästä kartongista leikattiin kuusi ja liimattiin se Tonttulan pihaan. Torstaina pussissa olikin pallokoristeita ja niin sai tonttujen kuusi vähän väriä.

 

 

Tänään perjantaina pussista ilmestyi toinen tonttuasukas talon pihaan.

 

 

Kalenteria teemme siis joka päivä, luonnolllisesti :) Joka maanantai maalamme yhden adventtikynttilän. Kynttilä koostuu kananmunakennon pesästä, jonka lapset maalaavat sormivärillä. Liekki leikataan ketaisesta kartongista, kynttilän sydän piirretään mustalla tussilla, liekki painetaan maalattuun kynttilään ja lopuksi kynttilä liimataan jouluiselle kertakäyttölautaselle. Nyt kynttilöitä on jo kaksi, keltainen ja valkoinen, ensi maanantaina sitten seuraava..

 

 

Tällä viikolla olemme askarrelleet ensimmäisen tontun. Tontulla on erikseen lakki, parta, keskivartalo ja jalat. Osat leikataan punaisesta kartongista, parta tietenkin valkoisesta. Osat kiinnitetään toisiinsa langalla. Eli jalkaosan yläpäähän pistetään neulalla reikä ja punainen lanka pujotetaan siitä läpi. Vartalo-osan alapäähän tehdään sama juttu ja näin jalkaosa roikkuu vartalo-osassa. Lanka voi olla minkä tahansa mittainen. Minun hoitolapset halusivat aika lyhyet langat. Muut osat kiinnitetään samoin. Lopuksi vielä tonttulakin alaosaan liimataan valkoisesta kartongista leikatut silmät.