Leivoimme ekan kerran pipareita viime viikolla. Ensin kukin sai leikata terävällä veitsellä pikkuisen piparkakkutalon muotin osat. Hurjan jännää, kun piti suoraa viivaa tehdä aikuisten veitsellä :) Osat uuniin paistumaan ja sillä aikaa kukin sai leipoa ihan millaisia pipareita halusi ja ihan niin paljon kuin halusi. Jos jostain, niin pipareiden leipomisesta lasten kanssa, tulee kyllä iso joulufiilis!

Jokainen teki siis oman piparkakkutalon. Talo on minikokoinen -seinät, päädyt ja katto ja alustana perinteisen piparin mallinen piparkakku. Koristeluun oli varattuna Ässämixejä, suklaarusinoita, ja tähden mallisia nonparelleja. Karkit kiinnitettiin taloon tietenkin erivärisillä sokerikuorrutteilla. Ja niitä piti olla paljon ;) Hienoja pikku mökkejä. Poika 4v. teki niin hienon karkkikoristelun, etten ole milloinkaan nähnyt. Karkkeja oli niin paljon ja niin isoja kerroksia, että vain ihme piti ne talon seinillä kiinni :)

Iltapäivällä pakattiin komeudet sellofaaniin ja vietiin kotiin. Lupasivat säilyttää ne jouluun asti mutta saapas nähdä kuinka käy :)