Jäänyt tämä päivittäminen kyllä niin vähälle, että... Tuntuu, että koskaan ei kerkeä :(

 

Tänään olikin taas meidän kerhopäivä. Meillä olikin vieraita kaksi "tätiä" ja lapset läheisestä päiväkodista. Koska maanantaina on ystävänpäivä, pidimme ystävänpäiväjuhlat. Lauloimme ja leikimme ystäväleikkejä. ja lopuksi herkuttelimme minidonitseilla, kekseillä ja mehulla.

 

Alkuviikosta leivoimme omenapiirakkaa. Mä tykkään leipoa lasten kanssa ja ainakin joka toinen viikko jotain leivommekin. Yleensä se on tällaista välipalalla syötävää mutta aina silloin tällöin myös kotiin vietävää. Siitä lapset tykkäävät kaikkein eniten, kun saa viedä esim. pullapussin kotiin. Silloin jo leipomisvaiheessa tehdään äitille, isille, siskole jne. omat pullat. Yleensä niitä ei kyllä enää muisteta, kun ovat valmiit :) Omenapiirakkaohje meillä on helppo, kun tarvii vaan sekoittaa ainekset keskenään ja laittaa vuokaan. Sitten vaan omenalohkot, kanelit ja sokerit päälle ja uuniin. Niin tälläkin kertaa. Mutta kas, uunin luukun sulkemisen jälkeen huomasin, että rasva oli unohtunut taikinasta! Hmm. Laitoin sitten piirakan päälle voista lastuja ja toivoin parasta :) Sen voi sanoa, että tuo oli parasta omenapiirakkaa, mitä olen syönyt ;) vain pohja oli hieman sitkeää. Eli ei ollut rasva imeytynyt sinne asti. Tekevälle sattuu, sanotaan.

 

Meillä on ollut pienenä projektina metsämaisena. Metsä on rakentunut pieneen pahvilaatikkoon. Ensin maalasimme laatikon sisälle yläosat siniseksi ja alaosan valkoiseksi. Metsässä on rykelmä vihreiksi maalattuja puukuusia ja  yksi isompi, luminen puu. Luminen puu on rungoltaan hieman lyhennetty wc-paperihylsy, joka on päällystettu valkoisella paperilla. Luminen oksisto tehtiin siten, että valkoiselle kartongille liimattiin silkkipaperi, johon revittiin paperista lunta. Koko komeus koristeltiin vielä hileillä ja kirkkailla, pienen pienillä helmillä. Metsämaisemaan tulee vielä asukiksi lintu ja lumisadettakin sinne on lupailtu.

Niin se vierähti tämäkin viikko nopeasti kuin aina. Ensi viikkoon!