Meillä alkoi lastenviikko. Pidän Lastenviikon ainakin kerran vuodessa. Lastenviikko on nimensä mukainen, eli viikko on lasten suunnittelema. Yhtenä päivä aina yksi hoitolapsi kerrallaan on päivän päätähti. Tällöin hän on saanut päättää päivän ruuat, kirjat, leikit, touhut, askartelut, hän on aina kaikessa ensimmäinen. Lastenviikon jälkeen kokoamme viikosta lehtisen. Jokainen tekee oman ja lehden saa tietenkin kotiin.

***

Tänään, maanantaina, päivän sankari oli 3-vuotias poika. Aamupalaksi söimme paahtoleipää voilla ja juustolla kaakaon kera. Lounaaksi nautimme spaqettia ja jauhelihakastiketta. Välipalaksi oli puuroa mustaherukoiden kera.

Poika oli valinnut päivän askarteluksi leijonan, joten askartelimme tänään leijonia. Leijona on kaksinkertaisesta kartongista leikattu, joten sillä voi leikkiä ja se pysyy seisomassa. Pää on niinikään keltaista kartonkia, mutta harjaosuus on ruskeaa kangasta. Kankaan päälle liimattiin vielä kasvo-osa, johon liimattiin silmät ja piirrettiin suu ja nenä. Häntä oli keltainen piipunrassi, jonka pääksi liimattiin ruskeaa kangasta. Häntä ja korvat paikalleen ja leijona oli valmis.

 

Leijonasta juteltiin enemmänkin. Sain kuulla mm. että leijona on lihansyöjä, viidakon lihansyöjä. Viidakossa ei kuitenkaan ole lihakauppaa, jonne leijona voi mennä ostoksille (kysyin tätä lapsilta..) vaan siellä on iso pensas, josta voi mennä penkomaan, mitä lihaa haluaa syödä. Niin :)

Päivän muita touhuja sankarin valinnan mukaan olivat duploilla rakentelu, palomieskoiran leikkiminen, eväsretki sekä päivän eläimen mukaan juokseminen ja karjuminen.