Tiistaina päiväntähtenä oli tyttö 5vee. Aamupalaksi söimme hänen valitsemanaan mannapuuroa. Lounaalla oli tytön suurinta herkkua simpukkapastaa ja lihapullia. Välipalaksi paahtoleipää ja voita.

Päivän eläin askartelu oli ankka. Ihan ensimmäiseksi maalattiin siniseksi wc-parerirullan hylsyn palanen. Sen kuivuessa leikattiin  ankka keltaisesta kartongista, samoin ankan siipi. Nokka leikattiin mustasta kartongista. Siivelle leikattiin pieni kolo ankkaan, johon siipi laitettiin, nokka liimattiin paikalleen, silmätkin piirrettiin. Wc-rullan kuivuttua liimattiin sen molemmille puolille sinisestä kartongista leikatut aalto-suikaleet. Aaltoihin liimattiin vielä vihreästä kartongista leikattuja "heiniä". Lopuksi vielä ankka wc-rullaan tehtyihin viiltoihin kiinni ja niin oli ankka valmis.

 

Tiedättehän, että ankka on keltainen, sanoo kvaak  ja syö vesimatoja. Se ei syö perunaa eikä pastaa ;)

 

Keskiviikkona oli 2-vuotiaan tytön vuoro olla päivän sankari. Tyttö ei osaa vielä täysin kertoa mitä haluaa, joten annoin vaihtoehtoja, mitä haluaisi aamupalaksi -valitsi leipää, voita ja kinkkua. Lounaaksi kalakeittoa ja välipalaksi muroja. Tosin tämä tyttö nukkuu välipalan ajan, joten muut valitsivat muroja :)

Tytölle annoin eri vaihtoehtoja lempieläimistään ja koiranhan hän valitsi. Koirasta tehtiin taulu. Ensimmäiseksi tehtiin pieni teittelutehtävä. Neliön mallinen paperi taitettiin kulmittain kahtia, eli kolmioksi. Taitepäästä taitettiin toiinen kulma korvaksi, toinen kulma toiseksi korvaksi. Alakulmasta otettiin päällimmäinen paperi ja se taitettiin ylöspäin kuonoksi. Silmät piirrettiin oikeille paikoilleen, kuonon päätä väritettiin ja kuonon alle, suuhun, liimattiin punaisesta kartongista leikattu kieli. Seuraavaksi leikattiin koiralle kolmion mallinen vartalo, etutassut, takatassut ja häntä. Osat liimattiin kartongille. Takatassut nostettiin vielä "pystyyn" ja niin oi meillä istuva koira taulussa. Yksi teki mustan koiran, kaksi valkoista ja yksi ruskean. Valkoisista koirista tulikin yllättäen koristelujen jälkeen dalmatialaisia :)

 

Koirahan syö luita mutta se syö myös ihmisten ruokaa. Koiralla on häntä, jota se heiluttaa, kun haluaa leikkiä lasten tai ihmisten kanssa. Koira voi joskus hyppiä lasten päälle. Koiria on isoja, pieniä ja valkoisia.

 

Torstaina oli lastenviikkomme viimeinen päivä, perjantai olisi kaikkien yhteinen päivä. Torstaina päivän ohjelman suunnitteli poika 4vee. Aamupalaksi puuroa mustaherukoiden kera, lounaaksi spagettia ja lihapullia, välipalaksi ruisleipää, voita ja juustoa.

Eläinaskarteluna meillä oli pojan valitsema mehiläinen. Mehiläisen kroppa oli keltainen munanmallinen massapallo, johon maalattiin mustia raitoja.  Värin kuivuttua meihiläiselle liimattiin silmät. Valkoisesta kreppipaperista leikattiin siivet, jotka painettiin kiinni haaraniitillä. Lopuksi vielä mehiläisen alapuolelle tehtiin pieni reikä, johon upotettiin liiman kera keppi. Tämän mehiläisen sai siis laittaa vaikka kukkapurkkiin tai rairuohopurkkiin.

 

Mehiläisestä minulle kerrottiin, että se on keltainen ja musta ja sillä on terävä piikki. Mehiläinen syö hunajaa. Kun mehiläisen näkee, silloin kannattaa juosta nopeasti pakoon ;)