Neljävuotias tyttö lähti jo tänään pääsiäislomalle, joten askartelimme parikin pääsiäisjuttua. Viime viikolla tuo tyttönen nimittäin huolestui, että jos hän ei ole hoidossa, saako pikkusisko (2v) vaan askarrella ;) Suuria huolia pienellä tytöllä. Tänään sitten teimme tuollaiset kuvassa olevat tipuketjut. Taikatempputipuiksi lapset sanoivat niitä, sillä tipun vartalo leikattiin kolminkertaisesta kartongista, sitten ketju auki ja tsadaa, sieltä tulikin kolme munanmallista tipua. Sitten liimattiin heltat päälaelle, nokat paikalleen, rairuohoa ja silmät piirrettiin. Lopuksi vielä takapuolelle tipuille pyrstöä höyhenistä. Helppo työ ja kivan näköinen. Poika 4v kommentoi tyttö 5veen tipuja, että "onpas ne hämmästyneen näköisiä". Vastakommentti oli, että "niin mutta miksi sinun tiput nukkuvat".

Kuvassa takana vas. tyttö5veen ja poika 4veen tiput, edessä vas. tyttö 2veen ja poika 3veen tiput.

 

Toinen pääsiäistyö oli puputaulu. Pupuleikit ovat nyt suosiossa ja perjantaina kerhossakin oli pääsiäispupu käynyt piilottamassa kartonkisia munia lapsia. Joten me askartelimme taulun, johon leikattiin valkoinen pupun pää pitkine korvineen, piirrettiin sille silmät, nenä, suu ja viikset, korviakin joku väritti. Taulun pohja oli harmahtava pahvi, joten ihan aluksi se väritettiin erivärisillä puuväreillä keväisen värisiksi. Sitten annoin lapsille erivärisiä papereita, joista he saivat piirtää ja leikata erivärisiä pääsiäismunia. Lopuksi pupu ja munat liimattiin tauluun. Niistä ei ole nyt kuvaa tarjolla mutta hienon näköisiä tuli. Tekijänsä näköisiä kaikki :) 5vee tyttö teki taitavasti harkiten tarkkaan kunkin munan paikan. 2vee tyttö vasta opettelee leikkaamista joten hänen pääsiäismunansa olivat pitkiä soiroja tai neliskanttisia. Kaikki munat liimattiin tauluun liimatun pupun päälle. Siitä tuli kyllä hauskan näköinen, kun eriväristen papereiden alta näkyy pupun valkoiset korvat :) Hieno ja luova työ tämä.

Ja koska pääsiäisaikaa eletään, ollaan me laulettu tänään joululauluja. Luonnollista! Lapset eivät aamulla keksineet pääsiäislauluja niin pyysivät sitten, että lauletaan joululauluja. Mikäs siinä. Totta se, että varsinaisia pääsiäislauluja on vähän. Tietty kaikki pupulaulut mutta niitä lauletaan paljon muulloinkin. Onneksi kirjoja on pääsiäisaiheisia, tänään luimme Nalle Puhin pääsiäiskirjaa.