Taulumme on saanut koristeekseen kukkia, lokin ja perhosia.

Kukat tehtiin softiksesta. Lapset itse piirsivät kukan, jonka jälkeen leikasivat ja liimasivat ne tauluun. Jotkut kukat saivat parikseen varren, osa ei. Tyttö 5vee teki pieniä, taidokkaita, yksityiskohtaisia kukkia, liimailikin niitä tarkasti omille paikoille. Poika4vee leikkasi ensin yhden pienen keltaisen kukan, liimasi ja hänen kukat olivat kuulemma nyt valmiit. Lähti leikkimään mutta palasi samantien uudelleen pöytään :) Sen jälkeen syntyikin hienoja, iso, erivärisiä kukkia. Poika3vee teki tapansa mukaan vain muutaman mutta sitäkin tarkempia ja hitaasti mutta varmasti askarreltuja kukkasia. Tyttö2vee piirsi softispalaselleen paljon viivoja ja ympyröitä ja leikkasi palasen sitten pieniin palasiin, jotka liimasi tauluunsa. Leikkasi myös ison määrän varsia kukille. Eri tekotavat kaikilla mutta yhtä hienoja lopputuloksia syntyi!

Tässä niitä kesäkukkasia syntyy:

 

Lokki tehtiin aaltopahvista. Vartalo on valkoista ja siivet mustaa aaltopahvia, lapset leikkasivat nämä irti. Sitten piirrettiin silmä, leikattiin ja liimattiin nokka ja lopuksi laitettiin siivet haaraniitillä kiinni lokin vartaloon. Lopuksi vielä lokin taakse palanen tarrakangasta ja tauluun taivaalle tarrakankaan vastakappale. Lokin voi siis tarvittaessa irrottaa lentelemään!

Tänään maanantaina kesäiseen tauluumme lenteli perhonen. Perhonen tehtiin silkkipaperista, eli kukin leikkasi suorakaitaleen mallisen palasen valitsemastaan väristä. Keskelle kaistaletta solmittiin nahkanauha, josta myös tuntosarvet muotoiltiin. Perhosta koristeltiin erilaisin silkkipaperikoristuksin. Alla kuva muutamasta.

 

Koska perhonen oli helppo ja nopea tehdä, teimme vuodenaikapuuhummekin perhoset lentelemään. Perhoset jäävätkin lentelemään siihen kesälomamme ajaksi!