Kesälomat on vietetty ja toki tämäkin taulu saatiin valmiiksi ennen lomalle lähtöä, päivitys vaan jäi kesälomalle lähdön jalkoihin. Tässä vielä viimeiset askartelut tauluun.

Viimeinen asia kesätaulussamme oli leppäkerttu. Leppäkertuksi maalatattiin punaisella sormivärillä puolikas massapallo. Minua aina hymyilyttää, kun pari lapsistani haluaa tällaisiin sormivärimaalailuihin topstikun, ettei sormet likaannu. Kun työ on tehty ja saa paperin, johon maalailla vapaasti mitä haluaa, otetaankin koko käsi käyttöön :)

 

 

Loppusilaus leppäkertuksi tehtiin tietenkin mustalla sormivärillä.

 

 

Tässä vielä valmiit lopputulokset:

poika 3vee:n ja poika 4vee:n taulut

 

tyttö 5vee:n ja tyttö 2vee:n taulut.

 

 

Kesätaulun tarkoitus oli siis viikko ennen kesälomaa askarrella tauluun jokin kesäaiheinen asia. Askarrellut jutut (aurinko, kukka, perhonen, lokki, leppäkerttu) olivat lasten itse valitsemia. Jokainen valitsi yhden asian kesästä, jonka halusi askarreltavan. Viimeisen päivän askartelu valittiin kaikki yhdessä.

Taulun jokainen askarreltu kesäasia on tehty eri materiaaleista. Oli huopaa (=aurinko), silkkipaperia (=perhonen), softista (=kukka), aaltopahvia (lokki) ja massapallo (=leppäkerttu). Tarkoitukseni olikin saada tauluun eri materiaaleja joka päivälle. Joka päivä ennen askartelua puhuimme materiaalista, mikä se on jne. Toisia oli helppo leikata, toisia vaikea. Huopa oli vaikein mutta onnistui! Sanonkin aina, että välillä pitääkin olla vähän haastetta ettei kaikki ole yhtä helppoa kuin esim. silkkipaperin leikkaaminen. Softista oli kuulemma kaikista hauskin leikata, koska se oli pehmeää. Hienot taulut lapset saivat kesälomalleen mukaan!