Oi, että lapset saa vähällä onnellisiksi. Eilen ennen uloslähtöä laitoin kuravaatteita lattialle valmiiksi ja kun nelikko huomasi sen, tuli sellaisia riemunkiljahduksia, että korviin sattui :) Kuravaatteethan tietää vesileikkejä ja sehän on maailman mukavinta hommaa. Eilen satoikin aivan kaatamalla, joten vedestä ei ollut pulaa. Iso tynnyri täytettiin pienillä sangoilla alta aika yksikön. Tänään siellä on sitten keitelty soppaa. Tänään sade ei suosinut meitä yhtä hyvin, sillä pukiessamme vielä satoi mutta ulos päästyämme, sade loppui.

Yksi aamupäivä oltiin sisällä askarrellen possuja.

Tässäpä possunelikko:

Veikeän näköisiä porsaita, eikö totta. Possuaskartelu lähti siitä, kun viime viikolla (eka hoitoviikko loman jälkeen) puhuttiin ja suunniteltiin syksyn askarteluja ja toimintaa muutenkin. Neljävuotias poika tuumasi, että olisipa kiva askarrella possu. Päätimme sitten yhdessä, että tänä syksynä ei askarrellakaan sientä niinkuin aina, vaan tehdään possu. Huomasin sitten illalla miettiessäni millaista possua tekisimme, että en olekaan koskaan askarrellut possua minkään ryhmän kanssa! Joten siitä ilosta ja lasten jatkuvasta askarteluinnosta, päätin että tehdään samantien kaksi possua :)

Kuvassa olevat possujen tekotapa käykin kuvasta aika hyvin selville. Yksi iso ja neljä pientä massapalloa maalataan vaaleanpunaisiksi (sekoitin punaista ja valkoista sormiväriä), myös kärsäksi tulevan nappi maalataan samalla värillä. Silmiksi oikeat silmät, korviksi v.punaiset huopapalaset, saparoksi vaaleanpunaista nahkanauhaa. Saparon kukin muotoili omanlaisekseen. Maalin kuivuttua liimataan silmät, korvat, kärsä ja saparo paikoilleen. Sen jälkeen neljä jalkaa. Massapallojalkaa pitää hieman painaa paikalleen ennenkuin se tarttuu kunnolla kiinni. Poika 4vee (perjantaina 5v) tuumasi kolme jalkaa liimattuaan, että hänen possullaan on vain kolme jalkaa :)Hyvin pysyi pystyssä kolmijalkainenkin possu. Hauskan näköisiä otuksia noista tuli ja kestävät leikkiäkin. Sellaista asiaa ihmettelin, että pienissä massapalloissa (hieman kovempaa kuin iso massapallo) liima kuivuttuaan muuttui keltaiseksi -näkyy kuvassakin hyvin. Mistähän se johtui? Isossa massapallossa kuivunut liima on läpinäkyvää. Liima on Erikeeperiä.

Sormivärin kuivuessa lapset tekivät toisen possun. Jokainen sai vaaleanpunaista kartonkia, lyijykynän, sakset ja liimapuikon. Tehtävän oli piirtää possu. Tässä vaiheessa kaikki 2vuotiasta lukuunottamatta katsoivat mua ja sanoivat "ei me osata, etkä sä piirrä viivat meille". Kaksivuotias teki jo possun viivoja paperille :) No, autoinhan minä. Ohjeesta siis piirrettiin minun kysellessä, että mitäs osia possussa onkaan. Ensin piirrettiin iso ympyrä vartaloksi, sitten pienempi pääksi. Seuraavaksi neljä pikkuista ympyrää jaloiksi. Sitten vähän pitempi suorakaiteen mallinen palanen, siitä muotoiltiin saparo. Vielä kaksi kolmiota korviksi niin possun ainekset olivat valmiit. Sitten vaan leikattiin osat irti ja liimattiin ne isoon ympyrään, eli possun vartaloon. Lopuksi piirrettiin vielä silmät ja kärsä. Siitä tuli paperipossu.

 

Kuvassa (valottunut..) ylhäältä vasemmalta tyttö 2veen possu, poika pian 5veen possu,

keskellä vasemmalta tyttö 5veen possu ja poika pian 4veen possu.

Alhaalla oman 10vee poikani possu.