Siinäpä meidän viime aikojen touhut lyhykäisyydessään :)

Reilu viikko sitten vietimme 5-vuotiaan pojan synttäreitä. Ilmapalloja, merirosvohattuja ja herkkuja -niistä on vallan mukavat synttärit tehty. Poika itse toi tarjottavaksi jätskejä muu tarjoilu oli myös pitkälti hänen päättämäänsä. Meillä saa synttärisankari yleensä valita päivän ruuankin, juhlakalu, kun kerran on. Askartelimme juhliin merirosvohatut erittäin helpon kaavan mukaan. Tässä kuva hattukasasta:

 

5-vuotissankarin pikkuveli täytti maanantaina 4 vuotta. Merirosvohatut kuulemma kelpasivat hänenkin synttäreilleen, ei tarvinnut askarrella muuta. Hauska pieni, sillä hatuthan olivat kotona :) Neljävuotisjuhlissa kaava oli aika sama kuin viikko sittenkin, eli sankarin valitsemia ja tuomia herkkuja, ilmapalloja, laulua, leikkiä ja tietenkin lahja.

Isoja lapsia meillä jo, ryhmässä on nyt 2 kpl viisivuotiaita, yksi neljävuotias ja yksi 2,5-vuotias. Juuri tänään puistossa kehuin tätä ryhmää, miten mahtava porukka tämä on. Me voimme tehdä ihan mitä vain, koska kaikki ovat niin iloisia, innokkaita ja taitavia. Päivät kuluu kyllä vauhdilla näiden kanssa!  

Puistoissa olemme käyneet nyt normaaalia enemmän. Meillä on aina mukana kaksi potkulautaa, jolla nuo kolme isointa vuorottelevat. Kahdella matka sujuu hyvin, kolmen laudan kanssa tulee liikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ;) Puistossa juostaan ja kiipeillään. Noilla isoimmilla tuntuu olevan vain taivan rajana, minne kiivetään. Tänään kuvasinkin "taivaan kunkkuja" kiipelytelineen päällä.

Eilen säilöimme mustikoita ja mansikoita askartelun muodossa.

 

Kuva on aika huono, kun on otettu vaaleaa seinää vasten. Mutta kyllä siitä näkee, että hillopurkit on leikattu valkoisesta kartongista ja hylly ruskeasta kartongista. Hillopurkin kannet on väritetty. Sitten vain maalattiin sormiväreillä säilöttävää marjaa purkkiin. Väri kuivikin aika nopeasti, joten melkein samantien purkit liimattiin hyllyn reunaan kiinni. Meillä on pitkään aika ollut kirjoitusbuumi, eli minä  kirjoitan mallin ja lapset sitten mallista kirjoittavat itse. Nytkin viisivuotiaat kirjoittivat nuo mansikka ja mustikka -etiket purkkeihin. Neljävuotias ei halunnut kirjoittaa, koska "ei mun tartte, mä muistan kyllä mitä niissä on". Ihana :) Kaksivuotias puolestaan kirjoitti monet mustikat ja mansikat paperille ja lopulta leikkasi paperin ihan pieneksi silpuksi ja vei paperinkeräyspussiin:)

Kuten aina, kun olemme sormiväreillä tehneet jotain, täytyy saada kasa paperia, johon saa maalata. Neljävuotias jatkaa aina sormivärittelyä mutta muut haluavat pensselin, jolla maalata :) Olemme paljon tehneet värejä, eli kokeilleet mitä väriä syntyy kun sekoitata tätä ja tätä. Ensin tuleekin kauniita värejä mutta sitten nelivuotiaan sanoin "taas tästä tuli pelkkää ruskeaa" :-D Maalausten ja kirjoittelujen parissa hurahtikin koko aamupäivä. Oikeasti, kello vain oli yhtäkkiä 10.30 ja aloin kiireesti tehdä ruokaa samalla kun muksut vielä maalasivat. Sitten maalaukset kylppäriin kuivumaan, suojaliina pois pöydältä ja lautaset tilalle. Käsien pesun kautta takaisin pöytään.

Tässä vielä kuva 2,5-vuotiaan maalaustuotosta:

Vieressä oleva ruskeanpunainen työ maalattiin sormilla mutta sitten käsien likaannuttua, piti saada pensseli käteen.

Työaikalakimme astuttua voimaan on vapaapäiviä tarjolla "koko ajan". Loppuviikon olen taas vapaalla, seuraavan kerran taas jo ensi viikon perjantaina. Ei ihme kun viikot menee niin nopeasti, kun ei kerkee viisipäiväistä viikkoa työskentelemään!