Osallistun parhaillaan Salainen leivontaystävä -kierrokselle, jossa sain pariltani Liikennevalokeksien ohjeen. Leivoimme niitä lasten kanssa yhtenä päivänä. Olikin aika hauska leipoa liikennevaloja, lapset olivat aivan onnessaan :) Tarkkaakin se oli, että värit menee kohdilleen. Pieni 2-vuotiaamme teki ison ympyrän karkeista kiertämään taikinaansa "nyt tästä voi autot ajaa" :)

Leipomisen ohella lauloimme "Minä olen liikennevalo, silmäni kun on punainen" ja "On valo vihreä" -liikennelauluja.

Tässä pikkuleivät menossa uuniin. Unohdin kuvata valmiit...

Tässä noiden keksien ohje. Tuosta määrästä pitäisi tulla 30kpl. Me teimme tuplataikinan, josta pikkuleipiä tuli _paljon.

200 gr rasvaa

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

10 dl jauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

koristeluun:

punaisia, keltaisia ja vihreitä karkkeja

(me käytimme M&M-karkkeja. Kestivät hyvin paistaminen, osa aukesi hiukan mutta se ei haitannut lopputulosta, päinvastoin)

 

·         vaahdota pehmeä rasva ja sokeri

·         lisää munat vatkaten

·         sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen

·         kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja leikkaa siitä 2,5 x 6 cm:n kokoisia suorakaiteen muotoisia paloja (me leikkasimme pitsaleikkurilla)

·         laita jokaiselle pikkuleivälle karkit

·         paistetaan 200asteessa uunin keskitasolla n. 8minuuttia

 

Karkkeja oli rajallinen määrä, joten lopputaikinasta sai leipoa mitä halusi. Mm. tällaisilla aakkosmuoteilla kirjoiteltiin omia nimiä moneen kertaan.

Minäkin halusin nimikkokeksit ;)

 

Perjantaina meillä alkoi taas perhepäivähoitoväen kerho. Kerhotila oli rempattu ja kyllä siellä olikin paljon siistimpää ja valoisampaa kuin aikaisemmin. Me hoitajat emme olleet suunnitelleet ekaksi kerraksi mitään teemaa vaan ajattelimme kysellä lapsilta toivelauluja ja -leikkejä ekan kerran kunniaksi. Kävikin niin, että kukaan ei halunnut toivoa mitään :) Ujous yllätti kaikki. Monelta oli unohtunut oma nimikin kesäloman aikana :) Lauloimme, leikimme, loruilimme sitten viime vuodelta tuttuja juttuja. Sitten lapset saivat keksit, jotka tällä kertaa oli meidän tuomia, eli hoitolasteni leipomia liikennevalokeksejä. Vapaata leikkiä, loppupiiri ja syömään. Nopeasti meni ensimmäinen kerhokerta pitkästä aikaa.

 

Ulkona on märkää riittänyt ja sekös pitää lapsilla iloa ja intoa yllä. Pienet eivät kyllä koskaan kyllästy leikkimään vesi-ja kuraleikkejä. Ensi viikoksikin on taidettu lupailla vesoisateita..