Tänään leivoimme sämpylöitä. Leipominen on aina lapsista niin kivaa -ihan sama mitä leivotaan ja leivotaanko vain välipalalle vai myös kotiin viemisiksi. Hiivaa meiltä löytyi vain pari pussillista, joten kovin isoa määrää ei tällä kertaa saanut lapset sämpylöitä pyöritellä. Ensi kerralla sitten taas enemmän. Ja pianhan alkaa joululeivonnaisten aika :)

 

Tässä vielä kuva yhdestä sämpylä-ukkelista:

 

 

Eilen askartelimme pupuja.
 

 

vasemmalta oikealle: tyttö5vee, poika5vee, poika4vee ja tyttö2vee. Noita veikeitä otuksia olisi ollut kiva pitää hoitopaikan seinällä pitempäänkin mutta lupasin jo tehdessä, että ne saa viedä heti kotiin. Pää ja vartalo-osa ovat toisissaan kiinni haaraniitillä, takaa löytyy vanusta hännäntupsu. Nenä on sydänhelmi.

Lunta täällä ei ole vielä näkynyt, nytkin sataa vettä. Mutta maanantaina oli jäässä joka sangonpohja, liukumäki jne. Voi sitä riemua, kun niitä sai keräillä. Ihan uudet leikit syntyikin, kun on vähän eri "materiaalia" tarjolla. Tulisipa jo lunta!

Meillä on lapsilla ihan mahdoton leikkimiskausi ja nimenomaan roolileikkejä leikitään. Päivittäin tyttö 5vee ja poika 4vee kinaavat kumpi saa olla äiti. Tyttö 5vee oli pitkään sitä mieltä, että pojat ei voi olla äitejä. Poika 4vee on yhtä pitkään väittänyt, että kyllä leikissä voi. Nykyään ovat sit vähän vuorotellen äitejä :) Poika 5vee leikkii mitä vaan, kunhan saa olla koira tai "Aleksi". Pienin, eli tyttö 2vee, on mikä rooli hänelle määrätään ;) Kissa haluaa yleensä olla. Tai vauva.
 

Tänään on leikitty taas koulua. Yksi on opettaja ja istuu pöydän toisella puolen, muut rivissä toisella puolella. On nimien kysely ja muuta. Meillä on yksi Safari-niminen kirja, joka on 3D-kirja, eli se eläin "pomppaa" sivulta ulos, kun sivun kääntää auki. Se kirja on aina opettajan tietokone, johon merkitsee nimet ja läksyt. Sen jälkeen siitä opetellaan niitä eläimiä. Välillä joku ei jaksa olla koulussa, viittaa ja puheenvuoron saatuaan ilmoittaa, että on kipeä, pitää lähteä kotiin. Muuta kierros juoksua ympäri taloa ja palaa kouluun takaisin. Toinen leikki, jota on leikitty tänään on jumppaleikki. Kolme hoitolastani käyvät samassa jumpparyhmässä ja lähes aina näin torstaisin on jumppaleikin vuoro. Siinäkin on selkeät säännöt: yksi on jumppaPäivi ja muut jumppajia. Ope kysyy nimet, kysyy hoitolasten nimet, sitten jotain keksittyjä ja lopuksi aina "onko Antero Vipunen paikalla". Koskaan ei ole :D Vipunen on Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalasta, jota usein luemme. Nuo on niin hauskoja leikkejä seurata ja osallistuakin. Joka kerta saama kaava mutta aina myös jotain uutta. Oppimisen kannalta todella hyödyllisiä leikkejä, kun yksi vuorollaan saa olla se opettaja ja "päättää" asioista.

Nyt lapset hereille, tuoreille sämpylöille ja ulos vesisateeseen!