Meidän tämän vuoden joulukalenteri on Lorukalenteri. Aihe tuli mieleen jo syksyllä, kun hoitolapseni pyysivät itselleen omia loruja kotiin. Lupasin vanhoja heille, kunhan saan uusia tehtyä. Aikaa uusien näpertämiseen ei kiireisen syksyn aikana ole ollut, joten laitoin lapset tekeemään omat lorunsa :) Kovasti tykkäsivät, vaikka ei varsinainen jouluaihe olekaan. No, lupailin, että tontttu on voinut joskus heidän pusseihinsa käydä laittamassa valmiin jouluisen lorukortin ;)

Lorupussi tehtiin ensimmäisenä päivänä. Lorupussi on pieni vaalea kangaskasssi, johon lapset painoivat puisilla kirjaimilla nimensä ja muita kuvia (painoivat vain tähtiä ja sydämiä). (teimme muutama viikko sitten samalla menetelmällä ison kangaskassin lelujen ym tavaroiden kuljettamista varten). Pusseissa on nyt siis nimet, joten niistä ei tulee kuvaa esille.

Tässä maalataan puista kirjainta, joilla oma nimi painettiin kassiin.

Lapsilla on oman nimen kera varustettu tonttupyykkipoika seinällä, siinä roikkuu lorupussi ja siinä roikkuu myös joulupussi, josta joka aamu uusi loru tykötarpeineen löytyy. Minullahan on hoidossa kahdet sisarukset, joten pikkuisen piti noita loruja miettiä, ettei samaan perheeseen tule kaksi kertaa samoja loruja :)

1.luukku:

 

Kaikkien lemppariloru löytyi ekasta luukusta, eli mistä on pienet tytöt/pojat tehty.

 

2.luukku:

2- ja 4-vuotiaat saivat Jänöjussi kuusen alla -loru.

5-vuotiaat saivat Krokotiilin kulmahammas -lorun.