Jokin aika sitten maalasimme lumiukkoja: 

 

Eli laveerausta harjoittelimme. Valkoiselle paperille piirretään valkoisella vahavärillä lumiukko, lunta jne. Sitten koko komeus maalataan sinisellä vesivärillä. Vesivärin kuivuttua piirretään hatut, nenät ja muut koristukset.
 

Ihanaa, kun täälläkin on lunta! Ollaan saatu kolattua edes jonkun kokoinen laskettelumäki pihaan. Kooltaan on vielä kaukana esim. viime talvista mäkeä mutta tämäkin on hyvä ja paljon parempi kuin ei mitään. Siinä lapset jaksaa lasketella. Ensin piti pitkän kaavan mukaan opetella käyttäytymistä mäessä mutta nyt sujuu hyvin :) Silloin kun lunta alkoi satamaan, lumi oli pakkasen puuttumisen takia todella hentoista. Kun kolasin sitä mäeksi, ei mäkeen voinut heti mennä, koska sinnehän upposi. Toinen vallan typerä kielto oli, että mäen etupuoleta ei juosta ylös, takana ja sivuilla on siihen kyllä tilaa. Tämäkin johtui tuosta, että lumi oli niin upottavaa, että mäen alku oli heti pilalla, jos siitä juostiin. Nyt on kunnon pakkaset ja enää ei mäki upota. Tosin pakkaset upottivat koko mäen tehden siitä mänennyppylän:)

Tänään kävimme kirjastoautolla ja tuolla pienellä kävelymatkalla olimme aivan paleltua. Todella kylmä viima! Onneksi meidän pihaan ei viima sopinut vaan siinä tarkeni hyvin leikkiä.