Nukkumahuoneemme seinää on jo pitkään koristanut lumilyhtytaulut.Lapset leikkasivat ensin haluamansa värisen ja mallisen kynttilän, jonka liekkeineen liimasivat paperille. Sitten he saivat valkoista paperia, josta sai leikata tai repiä lumipalloja. Lopuksi alkoi lumilyhdyn rakentaminen.

Kuvassa ylimpänä on juuri 3vuotta täyttäneen taulu. Hän sekä repi että leikkasi suikaleita ison kansa, joista ossan liimasi ympäri paperia.
Keskellä vasemalla on 5-vuotiaan taulu. Hän halusi repiä lumipallot, koska pallot ei kuulemma ole aina pyöreitä. (ja välillä oli kuulemma kiva repiä, eikä aina vaan leikata :) ) Hän on selkästi liimannut palloja kynttilän ympärille.
Keskellä oikealla on 6-vuotiaan taulu. Pallot on leikattu tarkasti pyöreiksi ja aseteltu siististi kynttilän ympärille.
Alimmaisena 4-vuotiaan taulu. Hän liimasi kynttilän liekin kynttilän päälle, koska usein ei kynttilää näe, kun katsoo lumilyhtyyn. Hän käytti pallojen leikkaamiseen paljon aikaa ja liimasi ne lähelle liekkiä.


Lumilyhty onkin jännä asia lapsille, koska jokainen näkee sen niin eri tavalla. Askarrellessa lumilyhtyä lapset myös tuottavat sen hyvin eri tavoin. Kun aikuinen askartelee lumilyhdyn, pallothan liimataan siihen kynttilän päälle ja ympärille, niin että kynttilää liekkeineen vain pilkistää pallojen väliin jäävistä raoista. Mutta kuten yltä näkee, lapset näkevät sen eritavoin, eri-ikäisetkin aikatavalla eri tavoin. Sitten vielä se, kun he ovat kynttilän siihen paperille tehneet niin eihän sitä voi peittää :)