Lisään kuvia välineistä myöhemmin. Huomasin vasta kirjoittaessani, että kuvathan ovat puhelimessani ja ei mitään tietoa, miten ne saa sieltä pois. Uusi puhelin :)

Olemme käyneet Vipinää varpaisiin -jumpassa. Harmi vain kun jumppa on vain muutaman kerran syksyisin ja muutaman kerran keväisin. Mutta niistä kerroista ollaan sitten otettu kaikki irti. Ja onhan niistä saatu ideoita omaan kerhomme.

Jumppa alkaa aina alkujuoksuilla, jossa reitin varrella tiettyjä tehtäviä. Viimeksi yhdellä pitkällä seinällä oli kaksi puista penkkiä peräkkäin, joiden yli piti kiivetä niin, että molemmat jalat käy penkillä. Seuraavalla seinustalla ohjaaja piti sanomalehdistä tehtyjä "keppejä" kädessään ja niiden alta piti kumartuen juosta, toisella pitkällä seinän vierustalla pitikin mennä takaperin ja kolmannella pätkällä on aina paksu patja, josta juostaan yli. Välillä ohjaaja keskeyttää juoksun ja sanoo mitä tehdä "käy makaamaan mahallesi ja pyöri käsien varassa ympäri" , "käy selällesi ja venyttele pitkäksi" , "hyppele tasajalkaa" jne.

Alkulämmittelyn jälkeen tehtiin erilaisia juttuja kehoon tutustuen mm. maattiin mahallaan kädet pitkällä, istutaan pepulla ja nostetaan jalat ja kädet ylös. Sitten saimmekin pehmeitä palloja, joita heiteltiin korkealle ilmaan, eteenpäin, taaksepäin jne.

Lopuksi on aina temppurata. Temppurata koostuu mm näistä:

pieniä trampoliineja-iso trampoliini-hevonen-iso paksu patja
kuperkeikka viistolaudalla
paksu patja, jossa verkkokiipeilyseinä
puolapuut, jossa erilaisia helistimiä tms, joita saa käydä helistämässä
puolapuut, jossa penkki jota kiipeillään ylös ja toinen alas
mattoja, jossa lapsi keiritellään sisälle
mahalautoja
tunneleita, pomppupalloja, hevosia
penkki, jossa erilaisia temppuja tehtävänä (viimeksi kahdella penkillä karhunkävelyä)
kumisia läpysköjä lattialla, joista kävellään
jne.

Jumppa loppuu aina "tömistän, tömistän, jaloillani tömistän, kun loppuu tömistys, alkaa hyppely" -leikkiloruun.