Tein tuossa huomion, että multa on hävinnyt vuoden 2009 kuvien lisäksi myös kirjoituksia :( Mutta nyt tämä toimii niin hyvin, että kuvia on ilo latailla, kun se ei kestä kauan.
-------------- 

Perjantaina oli hoidossa aamupäivän vain kaksi lasta -kaksi ja kolmevuotiaat. Joten, mikäs parempi kuin leipoa jotain! Omenoita puussa riittää, joten päädyttiin omenamuffinsseihin. Aamulla mittasimme rasvaa oikean määrä (200 gr) pehmenemään. Noin satakaksi kertaa kerkesivät kysyä "joko se on pehmeää", ennen kun se oli pehmeää :) Rasvan joukkoon kaksivee sai lisätä 2,5 dl sokeria, sen jälkeen oli minun tehtävä, eli näiden vatkaus. Olin sanonut lapsille, että saatte tehdä ihan itse koko taikinan, joten vatkatessani sain kuulla moneen kertaan, miksi Päivi tekee noin, meidän piti tehdä ;)


Kolmevuotias osasi hienosti rikkoa 3 kananmunaa:


4 dl jauhoja, molemmille riitti laitettavaa


1 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria, teelusikallinen molemmille


2 tl kanelia, teelusikallinen tätäkin molemmille
1 dl vaniljajugurttia (kolmevuotiaalta osui suurin osa kulhoon ;) )


Sitten saikin vähän sekoitella 


kaksivuotias lisäsi 3 dl pieniksi pilkottuja omenoita


ja kolmevuotias sekoitteliTaikina valmis, jako omiin kulhoihin lapsille, lusikat käteen ja taikinaa vuokiin. Kolmevuotiaalle tämä onkin jo tuttua puuhaa ja onnistuu jo kahdella lusikalla "niin, ku mä oon jo iso"
mutta kyllä se onnistuu kaksivuotiaaltakin! "Päivi, auta vähän .. Päivi, älä auta *poika* osaa"


"leipoiko *poika* nämä", kysyi kaksveemme. Ei tainnut tietää, mitä uunista ulos tulisi leipoessaan :) Mutta hyvälle ne maistuivat ja loput laitettiin pussiin kotiivietäväksi.